Otopratik’ler “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi” montaj hizmeti sunacak
Türkiye lastik sektörünün mobilite lideri Brisa, hızlı bakım servis zinciri Otopratik’lerde, şirket araçları için 31 Ocak 2025’e kadar geçiş zorunluluğu olan “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi”nin (UTTS) montaj hizmetini sunmaya başladı.
Öncelikle 43 ilde, 72 Otopratik noktasında ve 27 Arvento noktasında montaj hizmeti vermeyi planlayan şirket, her Otopratik noktasında aylık ortalama 500 araç için bu hizmet sunulabilecek. Filolar için “yerinde montaj” hizmeti de veren Brisa, iş yerinde, garajlarında ya da tercih edilen bir alanda, mobil UTTS montajı hizmeti de sunarak, filoların sisteme entegrasyonunu kolaylaştıracak.
Türkiye’deki mobilite dönüşümüne liderlik eden Brisa, hızlı bakım servis zinciri Otopratik’lerde araçların tüm servis ve bakım ihtiyaçlarını tek bir noktada karşılayarak mükemmel müşteri deneyimi sunmaya odaklanıyor. Bu kapsamda Otopratik’lerde yeni bir hizmet daha hayata geçirildi.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in kiralık veya satın alınmış şirket araçlarının akaryakıt tüketimlerinin gider olarak kaydedilebilmesi için bu taşıtlara plaka bilgisinin kayıtlı olacağı dijital bir etiket olan Taşıt Tanıma Birimi’nin (TTB) monte edilmiş olması ve taşıtların akaryakıt alımlarında UTTS sisteminin kullanılması 31 Ocak 2025’e kadar zorunlu hale getirdi. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS)’nin zorunlu tutulması ile bu aparatın araçlara monte edilmesi önemli hale geldi.
Brisa’nın hızlı bakım servis zinciri Otopratik noktaları, Darphane tarafından sadece belli kriterleri yerine getirebilen firmalara verilen bu montaj yetkisini alarak, UTTS montaj hizmeti vermeye başladı.
Brisa, bu sayede hizmet portföyünün önemli bir kısmını oluşturan filo şirketlerinin sisteme entegrasyonlarını kolaylaştıracak.
Otopratik’te montaj süreci çok pratik
Öncelikle Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne kaydolan taşıt sahipleri, UTTS donanımlarına ilişkin montaj taleplerini UTTS platformu üzerinden Darphane’ye bildiriyor. Bildiri sonrasında Darphane tarafından yetkilendirilmiş Yetkili Montaj Firmaları aracılığıyla Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı gerçekleştirmeleri gerekiyor.
Brisa’nın, araç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayabilmeleri için hayata geçirdiği Otopratik’lerinde montaj, uzman servisler tarafından titizlikle ve prosedüre uygun olarak yapılıyor.
Brisa, ilerleyen dönemde UTTS montajını Otopratik merkezlerinde gerçekleştiren müşterilerine özel ürün ve hizmetlerinde avantajlar sağlayarak tüketicilere fayda yaratmaya devam edecek.
Filolar ve büyük organizasyonlar için “yerinde montaj” hizmeti de veren Brisa, iş yerinde, garajlarında ya da tercih edilen bir alanda, mobil UTTS montajı hizmeti de sunuyor.
Brisa hakkında:
Brisa’nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır. Türkiye lastik pazarı lideridir.
Brisa Kocaeli Üretim tesisleri dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Aksaray fabrikası ise sektörün ilk akıllı uygulamalarla donatılmış fabrikasıdır. Bu fabrikalarında ürettiği Lassa markalı ürünler, bugün 80’i aşkın ülkede 80 distribütörü, 610 tabelalı mağazası ile dünyada ara. Sahipleriyle buluşmaktadır.
Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkı sağlayan şekilde ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Akademi” ve “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, kültürel bir değer olan “Brisa Müze” ön plana çıkan değerleridir. Şirket, CDP Türkiye’de “İklim Değişikliği” ve “Su Güvenliği” Liderleri arasında olup, “Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi”nde global liderler listesindedir. 2030’da doğrudan emisyonlarını %56 azaltmayı, 2050’de ise net sıfır emisyon hedefini açıklayan Brisa, 1,5 derece senaryosuna göre hazırladığı uzun vadeli emisyon azaltım hedefleri, Bilimsel Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets Initiative) tarafından onaylanan ilk şirket olmuştur.
Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, ana markaları ile beraber Lastiğim, Otopratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan Mobilfix mobil bakım servisi ve Profleet hizmet paketi, Probox mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye ekonomisi ve gelişimine katkı sunmaktadır. Şirket sürdürülebilir mobilite odak alanında, Arvento Mobil Sistemler ile, lastik, servis ve telematik iş kollarını bir araya getirerek, filo müşterilerine değer katmak için çalışmaktadır.