Mercedes-Benz Türk, Dijitalleşme Yolunda SCADA ile Vites Artırıyor « Güle Güle Gazetesi

24 Kasım 2024 - 00:00

Mercedes-Benz Türk, Dijitalleşme Yolunda SCADA ile Vites Artırıyor

Mercedes-Benz Türk, Dijitalleşme Yolunda SCADA ile Vites Artırıyor
Son Güncelleme :

25 Mart 2024 - 11:43

878 views

Mercedes-Benz Türk, yenilikçi teknolojileri üretim süreçlerine entegre ederek üretim kalitesini ve verimliliğini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda tesis performansını izleyerek süreçleri optimize eden ve hızlı müdahale imkanı sunan SCADA Projesi’ni başlattı. İlk aşamada 15 istasyonda hizmet verecek olan sistem, ilerleyen süreçte 25 istasyona genişleyecek. Ekipmanların bakım faaliyetlerinde verimliliğin artmasını sağlayan SCADA projesi, potansiyel arızaları belirleyerek planlı bakım yapılmasını da mümkün kılacak. 

Dijital dönüşüm ve teknolojik inovasyon alanlarında sektörüne öncülük eden Mercedes-Benz Türk, endüstriyel dönüşüm vizyonu çerçevesinde, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) Projesi’ni hayata geçirdi. 

Tesislerin performansını izleme, süreçleri optimize etme, arıza ve hata durumlarında hızlı müdahale etme gibi önemli yetenekler sağlayan SCADA sistemi, ilk aşamada montaj hattındaki 15 istasyonda hizmet verecek. İlerleyen süreçte ise diğer hollerdeki istasyonların da dahil edilmesiyle, toplam 25 istasyonda hizmet sunacak şekilde genişletilecek. Böylece bütün makineler tek bir platformda toplanacak ve montaj hattındaki makinelerde olası bir sorun yaşadığında, bu durumun hızla tespit edilmesi ve buna uygun bir şekilde müdahale edilmesi sağlanacak. SCADA sistemi, montaj hattındaki makinelerden gelen verileri sürekli olarak izleyerek, herhangi bir arıza veya performans düşüklüğü tespit ettiğinde, bu durumu hızla operatörlere bildirecek ve sorunların hızlıca çözülmesine olanak tanıyacak. Bu sayede üretim sürekliliği ve verimlilik artarken, aksamaların da minimum düzeye indirilmesi sağlanacak.

SCADA sistemi sürekli olarak sensörlerden gelen verileri izleyerek, analiz ettiği için ekipmanların performansı hakkında bilgiler sağlayarak, potansiyel arızaların belirlenmesine de yardımcı olacak. Bu doğrultuda arızaları önceden tahmin etmek ve planlı bakım işlemlerini gerçekleştirmek mümkün olacak. Bu da makinelerin beklenmedik duruşlarını önleyerek üretim sürekliliğine katkı sağlayacak.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.